Bal kabağının kerameti

BAL KABAĞININ KERAMETİ

BAL KABAĞI

Bal kabağı harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak bal kabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının %10'unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. İyi bir lif kaynağı olan taze bal kabağının kendine özgü bir tadı ve dokusu vardır.

Faydaları

Birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.

Kalp krizi ya da felce yol açan ateorosklerozu ve damar sertleşmesini önlemeye yardımcı olur.

Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalığına karşı koruyucu özelliği vardır. Vücudun, enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olur.

 

MAGNEZYUM DEPOSU.

Bal kabağı, 'turuncu rengi' itibariyle 'beta karoten' bakımından çok zengindir. Yapılan araştırmalara göre bu özelliğiyle, kalp hastalıkları ve kansere sebep olan DNA zararını önler.

Bal kabağının hem göz hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besin olduğu söylenir.

Bal kabağının kolay sindirilebilme özelliğiyle, mide ve bağırsaklar için de birçok faydası bulunur.

Bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğu bilinir.

Bal kabağı tüketimi, konstipasyon (kabızlık) ve hemoroid (basur) sorunu olanlara da tavsiye edilmektedir.